Lämmin kosketus

Kirjoittanut: InterAACtive

Sain palautetta edellisestä blogista. Se sisälsi kuulemma tuotesijoittelua ja oli säälittävä yritys saada Applen markkinointi lähettämään minulle oma iPad. Tämähän on tietysti totta joka sana.

Edellisessä kirjoituksessa oli myös virhe. Halvin iPad maksaa sata euroa vähemmän, kuin väitin (noin 500€).

Paula H. vinkkasi, että laitteiden kosteudenkestävyyttä voi parantaa päälle kiinnitettävällä suojakalvolla. Lisäksi Paula suositteli tutustumaan iComm-ohjelmaan. Kiitos Paula!

Netin käyttäjäkommenttien mukaan iPadissa on yksi puute: Kosketusnäyttö ei toimi käsineet kädessä. Se ei reagoi myöskään paljaaseen sormeen, jos käsi on kylmä.

Tällaisesta kosketusnäytöstä minullakin on kokemusta. Meillä on kotitalossa hissi, jonka kosketusnäyttö toimii ainoastaan paljaalla, kuivalla ja lämpimällä sormella.

Hissiä käyttääkseen on siis aina riisuttava käsineet. Lapset ovat ratkaisseet ongelman luovasti. He painavat hissinnappuloita talvisaikaan nenällään.

Silloin kun ulkona on oikein paukkuva pakkanen kylmä nenänpääkään ei toimi. Mitä lapset silloin tekevät? Riisuvat rukkaset? Eivät tietenkään. He valitsevat hissin numerot kielellään.

Tämän nähtyäni määräsin heidät käyttämään jatkossa vain ja ainoastaan portaita.

Vaikka iPadin kuolankestävyys olisikin loistava, ei kai ole tarkoitus, että käyttäjän pitää pakkaskelillä nuolla laitetta? Hitechin rinnalle tarvitaan siis edelleen lowtechiä; hissin rinnalle portaat; puhetta korvaamaan koneiden rinnalle eleitä, tulkintaa, kynä, paperi, kuvia ja kuvakokoelmia.

Ai juu, sen minulle osoitetun iPadin voi postittaa nimimerkilläni Papunetin toimitukseen.

4 kommenttia:

  1. Tekniikka ehtii edelle tässäkin. IPadia, -Podia ja muita varten on tehty hanskat, joissa on näppylät joilla ohjata kosketusnäyttöä ulkona. En ole vielä niitä Suomessa nähnyt ja ulkomaillakin ne lienevät suosittuja, kun googletin ja yritin joululahjaksi tilailla niin loppuneet olivat.

    Mutta nenällä kommunikointilaitetta käyttäviin ihmisiin olen törmännyt maailmalla, kielen käyttö on uusi ratkaisu, todella luova:)

    terv. Paula H.

    VastaaPoista
  2. Näppylähanskat siis kehiin! Kiitos jälleen Paula :)

    VastaaPoista
  3. Kosketusnäyttöjä on keskimäärin kahta yleistä tyyppiä - resistiivistä ja kapasitiivistä. Resistiiviset on niitä vähän kömpelöjä joko kynnellä tai kynällä tökittäviä.

    iPadissa ja iPhonessa taasen on kapasitiivinen näyttö, joka reagoi sähkönjohtavuuteen. Sormien kylmyydellä ei ole sinänsään mitään tekemistä toimivuuden kanssa mutta kylmä iho on luonnollisesti kuivempi = heikompi sähkönjohtavuus.

    Pakkasella taas kaikki LCD-näytöt hyytyvät, arvattavasta syystä.

    VastaaPoista
  4. kiitos tarkennuksesta samin.

    iPhonen pakkaskestävyydestä onkin nyt pyydetty selvitystä peräti Kuluttajaviraston toimesta. Applen vastausta odotellessa virastosta neuvotaan käyttämään puhelinta vain (Piilaksoon lämpötilaa vastaavassa) sisätilassa.

    VastaaPoista